REHABILITACIÓ DE LA PLANTA DE RADIOTERÀPIA DE L’HOSPITAL DE LLEIDA

[CAT]

Aquesta setmana hem iniciat el projecte de rehabilitació de la planta de radioteràpia de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Aquest projecte va començar fa gairebé dos anys quan el Centre d’Art la Panera em va proposar treballar amb les persones que transiten per aquest espai de tractament de càncers amb l’objectiu de detectar problemàtiques, sensacions i opinions per tal de traduir-les després en un disseny capaç de millorar la vida de totes les persones que conviuen amb la malaltia i amb l’espai de tractament.

 

Fruit de les trobades, vam llistar tres tipus de necessitats/problemàtiques diferents: la falta d’acompanyament psicològic, durant i després del tractament, la falta d’informació i l’excés de falsos mites sobre la malaltia i la necessitat de donar llum i vida a un espai que fins ara era fosc i trist.

 

Les mateixes persones que venien a les trobades (personal mèdic, administratiu, pacients i familiars) van acabar definint com seria l’espai, que a banda de fer un canvi de color inclourà missatges d’acompanyament psicològic durant tot el recorregut que fa el pacient des de que arriba fins que marxa, passant per les sales d’espera, els canviadors, el búnquer o sala de tractament, les consultes mèdiques, etc.

 

Després de dos anys de feina col·laborativa, demostrem que el disseny pot ser una eina per millorar la vida de les persones i posem les primeres pinzellades de color a l’espai.

 

lara costafreda diseño arte social hospital de lleida arnau de vilanova planta de radioterapia