PRESENTACIÓ DEL LLIBRE ARA QUE ESTEM JUNTS

lara costafreda ara que estem junts roc casagran0001

[CAT]

Vaig conèixer en Roc Casagran fa uns tres anys en un dels meus primers viatges als camps de persones refugiades de Grècia. Ens vam fer amics mentre fèiem de voluntaris i vivíem l’experiència més transcendent de les nostres vides.

D’allà ningú en va sortir il·lès, alguna cosa dins nostre es va trencar per sempre i, a la vegada, enmig de la merda i de la violència del món que castiga a les persones amb guerres, fronteres i camps de refugiats moribunds hi vam trobar lloc, també, per l’esperança, l’amor i la solidaritat entre persones que no es coneixen però es reconeixen en la lluita que no vol destruir sinó construir.

Allà, enmig de tot i de res, vam començar a idear la campanya per l’acollida de persones refugiades que mesos després es presentaria a Barcelona sota el nom de Volem Acollir (Casa nostra, casa vostra) i que implicaria a milers de persones voluntàries arreu de Catalunya.

Un cap de setmana de descans després de molts mesos frenètics organitzant #VolemAcollir, la Núria em va deixar el llibre d’en Roc, ‘Ara que estem junts’, un llibre sobre l’exili de catalans durant la Guerra civil, sobre camps de refugiats i, també, un llibre sobre amor i solidaritat. El vaig llegir sense parar, sense dormir, amb les llàgrimes coll avall perquè aquelles històries del passat eren també presents i em connectaven d’una manera molt forta amb tot el que havíem viscut a Grècia i amb tota la gent que ara ja forma part del nostre mapa familiar indestructible.

Tres anys més tard, en Roc em va oferir il·lustrar una nova edició del llibre. I sí, l’he tornat a llegir, molts cops, l’he pensat, l’he plorat i l’he traduït en aquests dibuixos que segurament són dels més especials que he fet mai.

📔📔 Ja a la venda AQUÍ! 📔📔

[CAST]

Conocí a Roc Casagran hace unos tres años en uno de mis primeros viajes a los campos de refugiados de Grecia. Nos hicimos amigos mientras hacíamos de voluntarios y vivíamos la experiencia más trascendente de nuestras vidas.

De allí nadie salió ileso, algo dentro de nosotros se rompió para siempre y, a la vez, en medio de la mierda y de la violencia del mundo que castiga a las personas con guerras, fronteras y campos de refugiados moribundos encontramos lugar, también, para la esperanza, el amor y la solidaridad entre personas que no se conocen pero se reconocen en la lucha que quiere construir un mundo posible.

Allí, en medio de todo y de nada, empezamos a idear la campaña para la acogida de refugiados que meses después se presentaría en Barcelona bajo el nombre de Queremos Acoger (Nuestra casa, casa) y que implicaría a miles de personas voluntarias toda Cataluña.

Un fin de semana de descanso después de muchos meses frenéticos organizando #VolemAcollir, Núria me dejó el libro de Roc, ‘Ahora que estamos juntos’, un libro sobre el exilio de catalanes durante la Guerra civil, sobre campos de refugiados y, también, un libro sobre amor y solidaridad. Lo leí sin parar, sin dormir, con las lágrimas cuello abajo porque aquellas historias del pasado eran también presente y me conectaban de una manera muy fuerte con todo lo que habíamos vivido en Grecia y con toda la gente que ahora ya forma parte de nuestro mapa familiar indestructible.

Tres años más tarde, Roc me ofreció ilustrar una nueva edición del libro. Y sí, lo he vuelto a leer, muchas veces, lo he pensado, lo he llorado y lo he traducido en estos dibujos que seguramente son los más especiales que he hecho nunca.

lara costafreda ara que estem junts roc casagran0006

lara costafreda ara que estem junts roc casagran0005

lara costafreda ara que estem junts roc casagran0003

lara costafreda ara que estem junts roc casagran0004

lara costafreda ara que estem junts roc casagran0002

lara costafreda ara que estem junts roc casagran0007

lara costafreda ara que estem junts roc casagran0009

lara costafreda ara que estem junts roc casagran0010

lara costafreda ara que estem junts roc casagran10001

lara costafreda ara que estem junts roc casagran10003

lara costafreda ara que estem junts roc casagran10002

lara costafreda ara que estem junts roc casagran10005

lara costafreda ara que estem junts roc casagran10004

lara costafreda ara que estem junts roc casagran10007

📔📔 A la venda AQUÍ! 📔📔